Loser Takes All..
Παράδοξες στρατηγικές - Άρρητη οικονομία
Λίγα λόγια για εμένα
Η αλήθεια δεν βρίσκεται εκεί που την ψάχνεις αλλά στους υπόηχους των ειδήσεων και σε οτι μπορείς μόνος σου να σκεφτείς.
(διαβάστε περισσότερα)
Σύνδεσμοι


7223 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010
14:39

Γελάω πάρα πολύ όταν διαπιστώνω την άγνοια των περισσοτέρων είτε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος είτε για την τραγική κατάσταση άλλων μεγάλων ξένων οικονομιών.

Εδώ στο Ελλάντα οι περισσότεροι περιμένουν πότε θα περάσει η οικονομική κρίση ενώ στην πραγματικότητα η κρίση μόλις τώρα ξεκινάει!......Οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν καταλάβει καν τι έγινε και τι θα γίνει.

Ας μην πω καλύτερα τίποτα γιατί δεν θα με πιστέψει κανείς σε ό,τι αφορά την σφοδρότητα της πτώσης του ΑΕΠ που μας περιμένει.

Απλά να αναφέρω ότι πιστεύω ότι η Deutsche Bank είναι φοβερά επιεικής όταν μιλάει για πτώση του ΑΕΠ μας μόνο κατά 7,5% στα επόμενα 3 χρόνια και ανεργία 20%. Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη και η προσγείωση θα είναι πιο επώδυνη και από πτώση αεροσκάφους.

Πρόσφατα διάβαζα μια μετάφραση άρθρου του Business Week από γνωστό οικονομολόγο της σχολής του Σικάγο που ξέρει τι του γίνεται:

greekrider.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

 

 

 

 

 


 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
1204 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010
20:15

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα πιέζεται μέχρι να προχωρήσει σε τεράστιες μειώσεις μισθών και άλλων δαπανών στο δημόσιο τομέα. Για τους ξένους είναι θέμα και αρχών και κερδών..!

Ο τρόπος όμως που μας πιέζουν τώρα τελευταία δείχνει την έξοδο μας από την ΟΝΕ.

Δείτε αυτό:

greekrider.blogspot.com/2010/01/blog-post_12.html

 

Με βάση την παραπάνω άποψη το σημερινό -5% ήταν και πολύ λίγο σε σχέση με όσα έρχονται.............

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1151 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009
19:41

Όπως αναφέρει ο νομπελίστας Στίγκλιτς σύμφωνα με την www.enet.gr/ οι παρούσες προσδοκίες των αγορών είναι μια παράλογη ευφορία : 

....

«Είναι ολοφάνερο ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται», επισήμανε ο Στίγκλιτς αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία στις ΗΠΑ, που έφθασε στο 9,8% τον Σεπτέβριο. Από τον Δεκέμβριο του 2007 που άρχισε η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας έχουν χαθεί 7,2 εκατ. θέσεις εργασίας. Υποστήριξε ακόμη ότι η ανάπτυξη φέτος και του χρόνου «θα είναι πολύ κάτω από αυτή που χρειάζεται για να σταματήσει η αύξηση της ανεργίας και πρόσθεσε ότι η αμερικανική οικονομία έχει πολύ μικρές πιθανότητες να βγει από το τέλμα, πριν εκπνεύσουν τα μέτρα του πακέτου Ομπάμα το 2011».

του Μ Λίτση από την Ελευθεροτυπία

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
839 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009
19:00

Ήταν λογικό να γίνει κάποια ανοδική διόρθωση επι της τεράστιας και απότομης πτώσης του 2008. Ανοδική διόρθωση και όχι συνολική ανάκαμψη. Αυτό δείχνει ότι οι αγορές παρά τις προσπάθειες των κυβερνόντων σε όλο τον κόσμο, λειτουργούν ακόμη.
 
Δεν ξέρω πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η ανοδική αντίδραση αλλά πιστεύω ότι η συνέχεια είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Και αυτό γιατί ακόμη και αν συνέχιζε η άνοδος η πτώση στη συνέχεια θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
 
Η μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία των αγορών δεν ανακόπτεται παρά μόνο αν επιτευχθεί η απαιτούμενη ισορροπία μετά από την εκτόνωση αρκετής ακόμη συσσωρευμένης πτωτικής ενέργειας.
 
Επειδή όμως σήμερα στην Ελλάδα το χρηματιστήριο έδειξε πολύ θετικές διαθέσεις θα πρέπει να δούμε μήπως κοροϊδευόμαστε μόνοι μας επειδή θέλουμε να βλέπουμε άσπρο εκεί που όλα είναι μαύρα. Η αισιοδοξία έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το να εθελοτυφλούμε.
 
Οι εσωτερικές οικονομικές ενδείξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές. Αυτό που πιστεύω είναι ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρά προβλήματα και στα εξωτερικά θέματα. 
 
Δείτε αυτό:
 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
2275 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009
17:30

Σε μεγάλο Βατερλό   εξελίσσεται η διεθνής οικονομία. Αναμενόμενα πράγματα. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι κανείς θεωρητικά ψύχραιμος αλλά αν είναι πρακτικά ψύχραιμος, όταν οι συνθήκες γίνονται κατάλληλες, αλλιώς οι επιτυχείς προβλέψεις δεν έχουν καμία σημασία.

 

Τα ερωτήματά μου παραμένουν: Τι θα γινόταν αν το διεθνές οικονομικό σύστημα δεν στηριζόταν τόσο γενναία και καθοριστικά από τα μεγάλα κράτη;Είμαστε μπροστά σε ένα ξεφούσκωμα όχι των τιμών αλλά των πιστώσεων διεθνώς;

 

Η πτώση προοδεύει σιγά, σιγά και βασανιστικά σαν το Κινέζικο μαρτύριο με τη σταγόνα.

 

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εκτονώσει την αγορά, ίσως μια απότομη ανεξέλεγκτη πτώση μιας ημέρας με ποσοστά που έχουμε να δούμε από το 1987; Ίσως ….Καλό θα μας έκανε….Αυτό θα ήταν ένα αισιόδοξο σημάδι.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 512345>

Σχετικά με το blog
....ενώ....εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί....
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις